Gårda BK

Referat: Mossens BK - Gårda BK

Under onsdagskvällen var det äntligen dags för årets första match. Lång försäsong är bara förnamnet.
För motståndet stod seriekollegan Gårda BK från den andra fyran, div 4A som under 2020 slutade 9:a i sin serie.
Spelplats för dagen var Gamlestadsvallen och domare var Armin Huskic som skötte sig väldigt bra och hade en bra kommunikation med spelarna och en härlig jargong, stor eloge till honom.

Mossen hade tagit ut 17 spelare till matchen och mönstrade ett bra lag även om det saknades några spelare men alla spelare fick spela minst 45min och ingen spelade mer än 70min vilket blev en bra start på säsongen plus att vi fick se fem debutanter samt sju egenfostrade spelare och alla gjorde en bra match.

Matchen då, jodå den gick skapligt för Mossen där slutsiffrorna skrevs till 4-0 efter en ketchupeffekt som heter duga i första halvlek. Men vi ska ta allt från början.

Mossen inleder piggt med mycket tålamod där vi systematiskt jobbar oss framåt. Det skapas inga direkt farliga lägen men helt klart en godkänd start. Gårda jobbar sig dock in i matchen och trillar boll och försöker utnyttja sin högerkant vilket dem gör med viss framgång. I den minut 12 ska Mossens målvakt få presentera sig ordentligt. Efter ett fint anfall av Gårda via högerkanten slås en boll snett inåt bakåt och i höjd med straffområdeslinjen får Gårdaspelaren ta i mot bollen och pegga upp den för ett avslut. Bra träff och bollen seglar mot ena stolpen och många räknade med att Gårda tagit ledningen. Mossens målvakt Johan ville annat och gör en monsterräddning och bollen går ut till hörna, världsklass på den räddningen.

Mossen vaknar till efter Gårdas farliga läge och tar över taktpinnen och skapar en hörn efter ett viss tryck. Abraham går ut för att slå hörnan och sätter en hård boll mot förstaytan där debutanten och nyförvärvet Elias enkelt kan bredsida in bollen till 1-0. Detta händer i minut 18 och det är startskottet till tolv minuter med full energi av Mossen.
I minut 25 går Carl G i djupet och Harry slår en fin rak boll som är perfekt avvägd och ingen Gårdaspelare kan tajma bollen utan Calle kommer ensam med målvakten och gör inga misstag och sätter 2-0 väldigt distinkt. Perfekt samarbete mellan två innermittfältare.

Två minuter senare är det dags för nästa nyförvärv att presentera sig. Mossen startar ett bra anfall på vänsterkanten där Hagman utmanar Gårdas högerback och kommer förbi och kan sen sätta en hård boll efter marken mot en framrusande Fatmir som får träff på bollen som retfullt rullar in vid den bortre stolpen, klassanfall!
Fatmir var inte klar där utan i minut 32 gör han sitt andra mål när Carl G vinner en boll högt uppe i banan och kan servera ett friläge åt Fatmit som enkelt kan avsluta och 4-0 är ett faktum.

Mossen har nu gjort fyra mål på fyra helt olika sätt vilket är väldigt bra och visar på styrka i laget. Det som dock händer efter målet är att båda lagen går ner sig. Gårda pga de insläppta målen och Mossen kände nog lite nöjdhet och slappnade av lite för mycket.

I paus gör Mossen sex byten och det påverkar såklart matchbilden en del men vi skapar ytterligare två till tre riktigt bra lägen där vi borde gjort något mål till och Gårda höjer sig lite i andra och har ytterligare ett farligt läge som Johan räddar.

Det vi framför allt tar med oss är att vi gör fyra fina och bra mål, vi håller nollan samt att vi får lufta 17 spelare i truppen vilket känns väldigt bra inför fortsättningen. Det finns en hel del justeringar att göra men konstigt vore väl annat när vi inte fått spela matcher sen oktober 2020 samt att det är en ny tränare och ett par nyförvärv vilket gör att allt inte klaffar.